jurist in ICT recht

De verkoop van uw software, app of IT-oplossing loopt lekker.

Geweldig nieuws!

Jurist ICT Recht

Het vraagt echter ook om professionele ICT-contracten en algemene voorwaarden op. Zeker als u steeds vaker juristen aan de overzijde van de onderhandelingstafel van uw (potentiële) klant treft.

Een eigen ICT-jurist of ICT-advocaat is dus geen overbodige luxe. Daarmee laat u direct een professionele en betrouwbare indruk achter.

Legalz treedt graag op als uw jurist of advocaat in ICT Recht.

We nemen juridische ICT-zaken uit uw handen, zodat u zich kunt focussen op wat echt belangrijk is: een tevreden klant.

Ervaren ICT-jurist met kennis van de markt

Vaak krijgen we de vraag ‘hoe zien de ICT-contracten en -voorwaarden er in de markt uit?’. Als kleine of middelgrote leverancier van software, platforms of apps heeft u niet alle juridische kennis in huis. Onze juristen hebben al vele leveranciers in de markt geholpen en weten wat gebruikelijk is.

We kenmerken ons door een proactieve aanpak. Wij adviseren u dan ook bij nieuwe ontwikkelingen in ICT Recht en de markt. Dit scheelt u veel tijd en levert u professionele en correcte ICT-contracten op.  

Overigens is het ook mogelijk om uw medewerkers door ons te laten trainen. Wij verzorgen diverse juridische ICT opleidingen in company. Wilt u uw medewerkers juridisch wijzer maken in ICT? Wij helpen u graag.

Onze belofte

  • Deskundig - wij verstaan ons vak, kennen de IT-wereld en spreken uw taal
  • Persoonlijk - direct contact met uw vaste ICT-jurist of ICT-advocaat
  • Bereikbaar - tijdens en ook buiten kantooruren zijn we er voor u
  • Proactief - wij adviseren over nieuwe ontwikkelingen in ICT Recht en de markt

Uw intellectuele eigendom op orde door een it advocaat

Intellectueel eigendom (IE) is wat uw organisatie uniek maakt, onderscheidend. De bescherming van dit eigendom is dan ook van het grootste belang.

Bij het sluiten van contracten of geschillen met concurrenten moet u kunnen aantonen dat er intellectuele eigendomsrechten bestaan op de kennis, knowhow en producten zoals data en software. Een complex speelveld bestaande uit onder meer auteursrecht, databankenrecht en knowhow, waarbij ondersteuning onmisbaar is. 

IT-advocaat.jpg

Ook paraat bij ICT-geschillen

Mocht u onverhoopt te maken krijgen met een ICT-geschil, dan zoeken wij samen met u naar de beste oplossing. Wij staan u actief bij in onderhandelingen over de onderliggende oorzaken en problemen van een geschil.

Daarnaast adviseren we u over de haalbaarheid van de zaak en nemen in nauw overleg met u de juridische stappen als dat voor een adequate oplossing nodig is. Ook bij ICT-geschillen staan we u bij. 

Betrokken en bereikbare ict jurist

Als uw vaste ICT-jurist of IT-advocaat zijn we nauw betrokken bij uw organisatie en uw klanten. Wij gaan graag met u mee naar klantafspraken en vertegenwoordigen u als huisjurist. Of wij staan u op de achtergrond bij, zodat u met de nodige juridische kennis en documenten in gesprek kunt met uw klant.

Wij zijn goed bereikbaar. Niet alleen tijdens kantoortijden, maar zeker ook daar buiten. Daarbij heeft u altijd persoonlijk contact met onze ervaren specialisten.

U krijgt een vast aanspreekpunt, zodat u zeker weet dat u iemand spreekt met kennis van ICT Recht en nog belangrijker van uw organisatie.

ICt-jurist of ict-advocaat?

We gebruiken de termen ICT-jurist, ICT-advocaat, IT Recht advocaat en ICT Recht jurist door elkaar heen. Het belangrijkste verschil is dat de advocaat staat ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten en u dus mag vertegenwoordigen in de rechtbank.

Een jurist heeft uiteraard een afgeronde rechtenstudie, maar heeft niet de Beroepsopleiding Advocatuur gevolgd en is niet beëdigd als advocaat. Een jurist kan u uitstekend adviseren over al uw juridische vraagstukken, maar mag niet voor u procederen. Daarom werkt Legalz zowel met een ICT-advocaat als met ICT-juristen. 

Onze klant Verne vertelt waarom

Vele verzekeraars werken met het automatiseringsplatform Verne. Het Verne platform verwerkt op drukke dagen wel 200.000 verzekeringstransacties.

Directeur Dirk-Jan Klinkhamer zit bij het sluiten van contracten aan tafel met contractmanagers, juristen, security officers en privacy officers van verzekeraars. Dan is een juridisch adviseur aan je zijde een noodzaak. Dirk-Jan Klinkhamer vertelt waarom hij kiest voor Legalz als vaste ICT-jurist

Prijsstelling

Uiteraard wilt u inzicht in ons tarief. We werken op basis van uurtarief, strippenkaart of een vaste prijs.

De prijsstelling hangt af van het type werkzaamheden, de omvang en de inhoud ervan en kan dus per organisatie verschillen. We rekenen in ieder geval geen extra kosten bij spoed en evenmin een opslag voor kantoorkosten of andere onverwachte kosten.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op

Heeft u interesse in een prijsopgave? Of wilt u vrijblijvend kennis met ons maken? Bel ons direct via 010 2290 646 of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij geloven in focus, dat betekent dat we hoog specialistische kennis van buiten halen.
— Dirk-Jan Klinkhamer, directeur Verne

Tijdelijke ondersteuning?

Bent u op zoek naar tijdelijke ondersteuning of advies van een IT-jurist of ICT-advocaat? Kijk dan eens bij ICT-contracten en/of ICT-geschillen