Een waterdicht ICT-contract

Natuurlijk kunt u zelf een ICT-contract opstellen of beoordelen. De vraag is alleen of u daarvoor de juridische kennis in huis heeft.

Legalz heeft jarenlang ervaring met het opstellen van IT-overeenkomsten voor leveranciers en afnemers van ICT-oplossingen. We helpen u dan ook graag met een laatste juridische check, een grondige beoordeling of een volledig door ons opgesteld contract.

kennis van alle type IT-contracten

IT-contracten, ICT-contracten, IT-overeenkomst, ICT-overeenkomst

Legalz kan u helpen bij het opstellen en beoordelen van ieder type ICT-contract. Denk daarbij aan:

Hieronder vindt u meer informatie over deze 4 type ICT-overeenkomsten.

SaaS-overeenkomst: beter standaard dan maatwerk

Of u nu klant bent of SaaS-provider: een enkel, standaard SaaS-contract gaat u niet helpen. Dit type overeenkomst kent namelijk vele haken en ogen. Wat als:

  • de hosting provider wordt getroffen door een DDoS-aanval?

  • de SaaS-provider failliet gaat?

  • er persoonsgegevens worden verwerkt in de SaaS-applicatie?

Deze en andere risico’s kunnen via een uitgekiende SaaS-overeenkomst worden beperkt.

Algemene voorwaarden als toevoeging op het IT-contract

Samen met de ICT-overeenkomst wilt u als leverancier ook algemene leveringsvoorwaarden aan uw klant overhandigen. U kunt daarbij gebruikmaken van de standaard van bijvoorbeeld Nederland ICT.

De vraag is alleen of u er daarmee bent. Wat ons betreft kunnen ze een prima basis vormen, maar zijn er 3 redenen waarom de standaardmodellen alleen niet afdoende zijn.

Service level agreement: verdere uitwerking contract

IT-contract, ICT-contract, ICT-overeenkomst, IT-overeenkomst

Bij grote IT-contracten met een lange looptijd is het raadzaam een Service Level Agreement (SLA) op te stellen. De SLA is een verdere uitwerking van de overeenkomst voor wat betreft de kwaliteit van de geleverde diensten.

Een service level agreement (SLA) kan zorgen voor een betere relatie tussen leverancier en klant, maar ook voor een slechtere. Veel hangt af van de kwaliteit van een SLA.

Iets wat vaak mis gaat. Daarom een aantal aandachtspunten waarmee u echt bereikt wat u wilt met een SLA: betere service.


Verwerkersovereenkomst

Om te (blijven) voldoen aan de AVG worden nog dagelijks verwerkersovereenkomsten gesloten. Daarom hebben we voor u een overzicht opgesteld met veel gestelde vragen over de verwerkersovereenkomst.

Met onder meer:

  • wat is een verwerkersovereenkomst;

  • wanneer sluit u er één;

  • hoe houdt u deze actueel.

Ook uw partner bij ICT-geschillen

Krijgt u te maken met een conflict over een ICT-contract? We komen u te hulp in onderhandelingen over de onderliggende oorzaken van een geschil. Ook adviseren we u over de haalbaarheid.

Samen met u zoeken we naar de beste oplossing voor uw conflict. Bij voorkeur buiten de rechtbank.

Bij ICT-geschillen staan we u dus ook bij. 

Legalz: betrokken en bereikbaar

Onze ICT-juristen staan voor u klaar. We werken nauw samen met uw organisatie. U heeft altijd persoonlijk contact met een van onze specialisten.

U krijgt een vast contactpersoon, zodat u altijd spreekt met degene die uw zaak en organisatie door en door kent. Bereikbaar zijn we wanneer u ons nodig heeft: niet alleen tijdens, maar ook buiten kantoortijden.

Onze klant Ratio Consultants vertelt waarom

Ratio Consultants biedt geavanceerde aanpak en oplossingen om de IT van grote organisaties in kaart te brengen en te optimaliseren. Ratio Consultants analyseert grote hoeveelheden bedrijfsdata, oftewel ‘big data’.

Vele databronnen bevatten bedrijfsgevoelige en/of persoonsgegevens. Het verzamelen en gebruiken van big data levert complexe, juridische vraagstukken op in het licht van de privacywetgeving (AVG).

Daarom benaderde Tom Louwrier - medeoprichter en directeur bij Ratio Consultants – Legalz voor hulp bij het opstellen van de ICT-contracten

Samen met Legalz is het prima werken aan de onderhandelingstafel. Het gaat niet alleen om de juridische kennis, maar ook om de aanpak tijdens zulke gesprekken.
— Tom Louwrier, medeoprichter en directeur Ratio Consultants

Prijsstelling IT-contracten

Uiteraard wilt u inzicht in de prijs van het opstellen, de beoordeling of de finale check van een ICT-overeenkomst. We werken op basis van uurtarief, strippenkaart of een vaste prijs.

De prijsstelling hangt af van het type werkzaamheden, de omvang en de inhoud ervan en kan dus per organisatie verschillen. We rekenen in ieder geval geen extra kosten bij spoed en evenmin een opslag voor kantoorkosten of andere onverwachte kosten.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op

Heeft u interesse in een prijsopgave? Of wilt u vrijblijvend kennis met ons maken? Bel ons direct via 010 2290 646 of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Legalz heeft kennis en ervaring met voor ons moderne contracteringen. Wij kunnen onze innovatieve diensten in de markt brengen bij een veeleisende, internationale klantenkring.
— Tom Louwrier, medeoprichter en directeur Ratio Consultants

Op zoek naar een huisjurist in ICT?

Bent u op zoek naar vaste ondersteuning van een ICT-jurist of advies van een ICT-advocaat bij een geschil? Ook dan bent u bij Legalz aan het juiste adres.